Conservare il cioccolato

Sådan opbevarer du din chokolade

Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå? Det er ikke et tegn på, at chokoladen er dårlig. Man kan sagtens spise den, og den vil stadigvæk smage fint. Men de fleste af os spiser med øjnene, og en grå overflade vil derfor have betydning for nydelsen – en mørk blank chokolade er bare smukkere og mere indbydende end en mat grå.

Chokolade er lidt af en følsom størrelse. Hvis du opbevarer den for varmt eller for koldt, risikerer du, at den får et gråligt skær – man siger også, at den ”blomstrer”. Men med den rigtige opbevaring kan du få din chokolade til at holde længe. Læs hvordan her.

Hvorfor bliver chokoladen grå?

Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.

Den grå farve kan også komme, hvis chokoladen bliver opbevaret for koldt eller fugtigt. Sker dette, er det sukkeret, som trænger ud og skaber det grålige skær.

Hvor længe kan chokolade holde sig?

Følger du rådene til opbevaring nedenfor, så kan det meste chokolade holde sig længe uden at blive gråt.

Mælkechokolade kan typisk holde sig i op til et år, mørk chokolade i næsten to år.

Huskeliste til opbevaring af chokolade

  • Opbevar din chokolade ved stabil temperatur mellem 15-17 grader.
  • Opbevar ikke din chokolade i køleskabet – luftfugtigheden bør ikke overstige 55 %.
  • Undgå at din chokolade får for meget lys – opbevar den gerne i et mørkt skab.
  • Chokolade, i såvel ren form som i fyldte chokolader, holder sig bedst indpakket.
  • Sørg for at emballagen er helt tæt, så chokoladen ikke tager smag af andre fødevarer.

Il nostro cioccolato è senza glutine, NON è senza lattosio. È privo di noci, ma può contenere tracce di noci (tranne il nostro cioccolato con noci)

Stoccaggio, ad esempio, di un armadio da cucina in cui gli alimenti non confezionati che esodranno aromi possono anche conferre al cioccolato un sapore diverso.

I vores værksted bruger vi kun ren chokolade fra Belgiske Callebaut.

Str. på chokoladen er 1:1 ved vores værktøj. Alt chokoladen er massivt ( dog ikke vores pralíner – det er med fyld ).

Ingredienti: 

Cioccolato fondente puro - Indgridienser : Cacao min 58%
(Massa di cacao, zucchero, burro di cacao, emulsionante soylecithin,vanilla,32 gr.sugar per 100 gr.
Ren mælke chokolade – Indgridienser : Kakao min 32%
(zucchero, burro di cacao, latte in polvere, pasta di cacao, latte scremato in polvere,
emulsionante soylecithin,vanilla, 32 gr.sugars per 100 gr
Cioccolato bianco puro - Indgridienser : zucchero, crema in polvere, burro di cacao,
emulsionante soylecithin,vanilla, 32 gr.sugars per 100 gr

Se colorato : Blu E133 - Giallo E102 - Rosso E124 - Argento E174 - Oro E175
Ci possono essere tracce di nocciole, mandorle e glutine

Se avete dei dubbi, siete i benvenuti a scriverci a info@chokodesign.dk o chiamare 65325240 fra kl 8.00 - 16.00 e parlare con il nostro servizio clienti.