Håndlavet chokolade :
* Håndlavet håndværksprodukt, vægten kan variere lidt. Billederne af produkterne er vejledende, sammensætningerne kan undergå små ændringer, mens de bevarer den samme vægt og samme karakter.
Sådan opbevarer du din chokolade
Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå? Det er ikke et tegn på, at chokoladen er dårlig. Man kan sagtens spise den, og den vil stadigvæk smage fint. Men de fleste af os spiser med øjnene, og en grå overflade vil derfor have betydning for nydelsen – en mørk blank chokolade er bare smukkere og mere indbydende end en mat grå.
Hvorfor bliver chokoladen grå?
Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.
Den grå farve kan også komme, hvis chokoladen bliver opbevaret for koldt eller fugtigt. Sker dette, er det sukkeret, som trænger ud og skaber det grålige skær.
Hvor længe kan chokolade holde sig?
Følger du rådene til opbevaring nedenfor, så kan det meste chokolade holde sig længe uden at blive gråt.
Ved modtagelse af chokoladen har den en “bedst før dato ” på 18/24 mdr.
Huskeliste til opbevaring af chokolade
- Opbevar din chokolade ved stabil temperatur mellem 15-17 grader.
- Opbevar ikke din chokolade i køleskabet – luftfugtigheden bør ikke overstige 55 %.
- Undgå at din chokolade får for meget lys – opbevar den gerne i et mørkt skab.
- Chokolade, i såvel ren form som i fyldte chokolader, holder sig bedst indpakket.
- Sørg for at emballagen er helt tæt, så chokoladen ikke tager smag af andre fødevarer.
Vores chokolade er glutenfri,vores mørke og hvide chokolade er laktosefri,mælkechokoladen er ikke laktosefri. Det er nøddefri,men kan indeholde spor af nødder ( dog undtaget vores chokolade med nødder )
Opbevaring i f.eks. køkkenskab, hvori der er opbevaret uemballerede fødevarer der afgiver aroma, vil også kunne give chokoladen en anden smag.
I vores værksted bruger vi kun ren chokolade fra Belgiske Callebaut.
Str. på chokoladen er 1:1 ved vores værktøj. Alt chokoladen er massivt ( dog ikke vores pralíner – det er med fyld ).
Ingrediensliste :
Ren mørk chokolade – Indgridienser : Kakao min 58%
(Kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille,32 gr.sukker pr 100 gr.
Ren mælke chokolade – Indgridienser : Kakao min 32%Kakaosmør er knuste/malede kakaobønner og består ikke af andet.
(Sukker, kakaosmør, mælkepulver, Kakao pasta, skummetmælkspulver,
emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille, 32 gr.sukker pr 100 gr
Ren hvid chokolade – Indgridienser : Sukker, fløde pulver, kakaosmør,
emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille, 32 gr.sukker pr 100 gr
Hvis farvet : Blå E133 – Gul E102 – Rød E124 – Sølv E174 – Guld E175
Der kan være spor af hasselnød, mandler samt gluten
Næringsindhold | 100g | 40g | |
ENERGI | kcal kJ |
600 2514 |
240 1005 |
PROTEIN | g | 5,75 | 2,3 |
KOLHYDRAT | g | 55 | 22 |
DERFRA FIBER | g | 2,5 | 1 |
DERAF: SUKKER | g | 50 | 20 |
KOLESTEROL | g | 0,015 | 0,006 |
NATRIUM / SODIUM | g | 0,05 | 0,02 |
TOTALT FEDT | g | 35,83 | 14,33 |
MÆTTEDE FEDTSYRER | g | 22,5 | 9 |
Ved tvivlsspørgsmål er I meget velkomne til at skrive til os på info@chokodesign.dk eller ringe på 65325240 fra kl 8.00 - 16.00 og tale med vores kundeservice.