Opbevaring af chokoladen

Sådan opbevarer du din chokolade

Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå? Det er ikke et tegn på, at chokoladen er dårlig. Man kan sagtens spise den, og den vil stadigvæk smage fint. Men de fleste af os spiser med øjnene, og en grå overflade vil derfor have betydning for nydelsen – en mørk blank chokolade er bare smukkere og mere indbydende end en mat grå.

Chokolade er lidt af en følsom størrelse. Hvis du opbevarer den for varmt eller for koldt, risikerer du, at den får et gråligt skær – man siger også, at den ”blomstrer”. Men med den rigtige opbevaring kan du få din chokolade til at holde længe. Læs hvordan her.

Hvorfor bliver chokoladen grå?

Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.

Den grå farve kan også komme, hvis chokoladen bliver opbevaret for koldt eller fugtigt. Sker dette, er det sukkeret, som trænger ud og skaber det grålige skær.

Hvor længe kan chokolade holde sig?

Følger du rådene til opbevaring nedenfor, så kan det meste chokolade holde sig længe uden at blive gråt.

Mælkechokolade kan typisk holde sig i op til et år, mørk chokolade i næsten to år.

Huskeliste til opbevaring af chokolade

  • Opbevar din chokolade ved stabil temperatur mellem 15-17 grader.
  • Opbevar ikke din chokolade i køleskabet – luftfugtigheden bør ikke overstige 55 %.
  • Undgå at din chokolade får for meget lys – opbevar den gerne i et mørkt skab.
  • Chokolade, i såvel ren form som i fyldte chokolader, holder sig bedst indpakket.
  • Sørg for at emballagen er helt tæt, så chokoladen ikke tager smag af andre fødevarer.

Vores chokolade er glutenfri,det er IKKE laktosefri. Det er nøddefri,men kan indeholde spor af nødder ( dog undtaget vores chokolade med nødder )

Opbevaring i f.eks. køkkenskab, hvori der er opbevaret uemballerede fødevarer der afgiver aroma, vil også kunne give chokoladen en anden smag.

I vores værksted bruger vi kun ren chokolade fra Belgiske Callebaut.

Str. på chokoladen er 1:1 ved vores værktøj. Alt chokoladen er massivt ( dog ikke vores pralíner – det er med fyld ).

Ingrediensliste : 

Ren mørk chokolade – Indgridienser : Kakao min 58%
(Kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille,32 gr.sukker pr 100 gr.
Ren mælke chokolade – Indgridienser : Kakao min 32%
(Sukker, kakaosmør, mælkepulver, Kakao pasta, skummetmælkspulver,
emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille, 32 gr.sukker pr 100 gr
Ren hvid chokolade – Indgridienser : Sukker, fløde pulver, kakaosmør,
emulgeringsmiddel sojalecithin,vanille, 32 gr.sukker pr 100 gr

Hvis farvet : Blå E133 – Gul E102 – Rød E124 – Sølv E174 – Guld E175
Der kan være spor af hasselnød, mandler samt gluten

Ved tvivlsspørgsmål er I meget velkomne til at skrive til os på info@chokodesign.dk eller ringe på 65325240 fra kl 8.00 - 16.00 og tale med vores kundeservice.