Stockage du chocolat

Håndlavet chokolade :

* Håndlavet håndværksprodukt, vægten kan variere lidt. Billederne af produkterne er vejledende, sammensætningerne kan undergå små ændringer, mens de bevarer den samme vægt og samme karakter.

Sådan opbevarer du din chokolade

Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå? Det er ikke et tegn på, at chokoladen er dårlig. Man kan sagtens spise den, og den vil stadigvæk smage fint. Men de fleste af os spiser med øjnene, og en grå overflade vil derfor have betydning for nydelsen – en mørk blank chokolade er bare smukkere og mere indbydende end en mat grå.

Chokolade er lidt af en følsom størrelse. Hvis du opbevarer den for varmt eller for koldt, risikerer du, at den får et gråligt skær – man siger også, at den ”blomstrer”. Men med den rigtige opbevaring kan du få din chokolade til at holde længe. Læs hvordan her.

Hvorfor bliver chokoladen grå?

Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.

Den grå farve kan også komme, hvis chokoladen bliver opbevaret for koldt eller fugtigt. Sker dette, er det sukkeret, som trænger ud og skaber det grålige skær.

Hvor længe kan chokolade holde sig?

Følger du rådene til opbevaring nedenfor, så kan det meste chokolade holde sig længe uden at blive gråt.

Ved modtagelse af chokoladen har den en “bedst før dato ” på 18/24 mdr.

Huskeliste til opbevaring af chokolade

  • Opbevar din chokolade ved stabil temperatur mellem 15-17 grader.
  • Opbevar ikke din chokolade i køleskabet – luftfugtigheden bør ikke overstige 55 %.
  • Undgå at din chokolade får for meget lys – opbevar den gerne i et mørkt skab.
  • Chokolade, i såvel ren form som i fyldte chokolader, holder sig bedst indpakket.
  • Sørg for at emballagen er helt tæt, så chokoladen ikke tager smag af andre fødevarer.

Vores chokolade er glutenfri,det er ikke laktosefri ( bortset fra den mørk chokolade !! ) . Det er nøddefri,men kan indeholde spor af nødder ( dog undtaget vores chokolade med nødder )

Le rangement dans, par exemple, dans une armoire de cuisine dans laquelle les aliments non emballés qui dégagent des arômes peuvent également donner au chocolat une saveur différente.

I vores værksted bruger vi kun ren chokolade fra Belgiske Callebaut.

Str. på chokoladen er 1:1 ved vores værktøj. Alt chokoladen er massivt ( dog ikke vores pralíner – det er med fyld ).

Ingrédients: 

Chocolat noir pur - Indgridienser : Cocoa min 58%
(Masse de cacao, sucre, beurre de cacao, émulsifiant soylecithine,vanille,32 gr.sugar par 100 gr.
Ren mælke chokolade – Indgridienser : Kakao min 32%Kakaosmør er knuste/malede kakaobønner og består ikke af andet.
(Sucre, beurre de cacao, lait en poudre, pâte de cacao, lait écrémé en poudre,
émulsifiant soylecithine,vanille, 32 gr.sugars par 100 gr
Chocolat blanc pur - Indgridienser : Sucre, crème en poudre, beurre de cacao,
émulsifiant soylecithine,vanille, 32 gr.sugars par 100 gr

Si coloré : Bleu E133 - Jaune E102 - Rouge E124 - Argent E174 - Or E175
Il peut y avoir des traces de noisettes, d’amandes ainsi que de gluten

Si vous avez des doutes, vous êtes les bienvenus pour nous écrire à info@chokodesign.dk ou appeler 65325240 fra kl 8.00 - 16.00 et parler à notre service à la clientèle.